Som nyt tiltag bliver der i Sognegården en række soireé’er, det vil sige
aftenkoncerter med én eller få medvirkende. Vi lægger ud med
J.S.Bach store værk: Goldbergvariationer, spillet på vores Fazioli flygel
af Jesper René.

v2 Soire i Sognegården.jpg

Goldbergvariationer i Søllerød sognegård
Ved den kommende koncert i Søllerød sognegård onsdag den 11. april kl. 19.30 fremføres  Joh. Seb. Bach’s store variationsværk ”Goldbergvariationerne” for klaver af pianisten Jesper René.
 
Værket blev til i 1741 på bestilling af greve Kaiserling ved hoffet i Dresden. Greven led af svær søvnløshed, og ønskede en musik af en let og livlig karakter til opmuntring under de lange søvnløse nætter.
 
Bach løste denne opgave ved at skrive et værk over en enkel melodi, som gentages gennem en variationsrække af uendelig vidtspændende karakter. Den unge begavede cembalist Johann Gottlieb Goldberg var ansat ved hoffet, og uropførte det kunstnerisk krævende værk.
 
Jesper René havde debut som solist med Odense Symfoniorkester allerede som 15-årig,  og vandt fem år senere Steinway-konkurrencen på Louisiana. Jesper René har siden slået sit navn fast som en suveræn og fantasifuld fortolker af bl.a. Bach og Chopin.

Aftenen afrundes med et glas vin i sognegården, alle er velkomne.
Læs mere: http://www.sollerodkirke.dk/

LF
Find informationer om Koncerter i Søllerød Kirke, kirkekoncerter, virksomheder, håndværkere, butikker, arrangementer og foreninger i Rudersdal kommune; 
dvs. Birkerød, Bistrup, Høsterkøb, Holte, Nærum, Skodsborg, Søllerød, Trørød, Vedbæk, Øverød
 - på Rudersdal ABC By  Rudersdal WEBBY - dit lokale internet med søgemaskine i Region Hovedstaden, Nordsjælland, Storkøbenhavn.
  
Copyright dyrbye.com & WEBBY Internetløsninger
www.rudersdal.webby.dk - www.alleroed.webby.dk - www.furesoe.webby.dk - www.odsherred.webby.dk - www.assens.webby.dk

 

 

  Kultur og fritid
tilføj
tilføj
tilføj
tilføj
 Kontakt os
tilføj